Koninklijke Jaarbeurs lanceert nieuw vakevent Travel & Tech

marleen
01 mei 2024
3 min

Januari 2025 vindt een nieuw vakevent plaats gewijd aan digitalisering en tech in de reissector: Travel & Tech 2025. Digitalisering en innovatie is noodzakelijk om de Nederlandse reissector veiliger, efficiënter en duurzamer te maken. Grote reisbedrijven hebben de stap naar digitalisering veelal gemaakt maar de adoptie van digitalisering blijft achter. Voor Koninklijke Jaarbeurs de reden om, als marktleider met haar eigen beurzen binnen de reisbranche Vakantiebeurs en de Trade Days, het vakevent Travel & Tech te introduceren. Travel & Tech 2025 heeft als doel de reisbranche klaar te stomen voor de toekomst en deze transformatie te bevorderen. Jaarbeurs organiseert Travel & Tech als onderdeel van de Dutch Travel Week, tijdens de Dutch Travel Week is Utrecht een week lang ‘het centrum van de wereld’. Travel & Tech 2025 vindt plaats op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.

Travel & Tech: op weg naar een toekomstbestendige reisbranche 
Travel & Tech belooft de ontmoetingsplaats te worden voor reisprofessionals om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van digitalisering te verkennen. Thema’s zoals digitale transformatie, marketing automation, artificial intelligence (AI), virtual & augmented reality (VR & AR) en cybersecurity staan centraal tijdens de eerste editie. Marleen Rompen, beursmanager Dutch Travel Week: “Het speelveld van de reisbranche is volop in beweging. Zowel op het gebied van technologie, e-commerce als marketing. Reisorganisaties moeten steeds meer nadenken over de inzet van slimme data en software. Ontwikkelingen waar we als beursorganisatie adequaat op in willen en moeten spelen.”

Travel & Tech biedt een gezamenlijke blik in de toekomst van de reisbranche met een vol programma met vakexperts, inclusief een speciale startup zone met aandacht voor innovatie in de reisbranche. Frank Oostdam, directeur ANVR: “Travel & Tech is een prachtig nieuw initiatief in het kader van de Dutch Travel Week. Dit event is een hele mooie aanvulling op het al uitgebreide programma van de Dutch Travel Week, want het speelt in op een grote overkoepelende trend in onze sector op het gebied van digitalisering. Van harte aanbevolen voor elke reisprofessional.” Jeffrey Kusnadi, Sales Manager Strategic Travel Trade Benelux & Nordics bij AirPlus vult aan: “We zien dat technologie en betaaloplossingen essentieel zijn voor de reisindustrie en steeds belangrijker worden in de toekomst. Het is goed dat Travel & Tech een prominente plek biedt voor technologie, trends en strategieën.” AirPlus is één van de launching partners van Travel & Tech 2025.

Uitbreiding Dutch Travel Week 
De veranderingen in de reissector en de ontwikkelingen in de wereld vragen van de reisbranche een nieuwe kijk op ondernemen. Een toekomstbestendige reisbranche vraagt nu meer om samenwerking dan ooit. Daarom heeft Jaarbeurs op basis van recent onderzoek onder de reisbranche besloten de Vakantiebeurs Travel Trade Day uit te breiden naar twee dagen en de Vakantiebeurs voor drie dagen open te stellen voor consumenten. Het nieuwe vakevent Travel & Tech wordt toegevoegd aan het volledige programma van de Dutch Travel Week. Jeroen van Hooff: “De Dutch Travel Week brengt alle doelgroepen samen in Utrecht. Van bezoekers, vakprofessionals tot journalisten en internationale ambassadeurs. De stad wordt hiermee voor één week per jaar het centrum van en voor de reiswereld.”

Travel & Tech en de Vakantiebeurs Travel Trade Days zijn onderdeel van de Dutch Travel Week en vinden plaats op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs. De Vakantiebeurs is voor het publiek toegankelijk van vrijdag 10 tot en met zondag 12 januari.

marleen

Gerelateerde artikelen